Το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, σύμφωνα με το παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης Πανεπιστημίων U-Multirank.


 

Συγκεκριμένα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α σε 9 κατηγορίες ενώ κατατάχθηκε στο νούμερο 201 ανάμεσα σε 1.070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη στην οποία τα πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια. Επιπρόσθετα, στον τομέα της περιφερειακής εμπλοκής το πανεπιστήμιο κατατάχθηκε στην 88η θέση ανάμεσα σε όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Frederick, σε συνέχεια της περσινής πρωτιάς του στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank ανάμεσα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick σημείωσε ακόμη ψηλότερες επιδόσεις με βάση τα φετινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.


 
Συγκεκριμένα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 9 κατηγορίες (Art related output, Top cited publications, Spin-offs, Foreign language bachelor programmes, International academic staff, International joint publications, Bachelor graduates working in the region, Master graduates working in the region, Regional joint publications), ενώ κατατάχθηκε στο νούμερο 201 ανάμεσα σε 1.070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια.


 
Ειδικότερα στον τομέα της περιφερειακής εμπλοκής, το πανεπιστήμιο κατατάσσεται στην 88η θέση ανάμεσα σε όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.


 
Απόδειξη της ψηλής ποιότητας του έργου του Πανεπιστημίου είναι και η κατάταξή του στην έρευνα και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τις ετεροαναφορές (citations) των ερευνητικών δημοσιεύσεων. Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό ετεροαναφορών (πόσες δημοσιεύσεις ερευνητών του Πανεπιστημίου αναφέρονται σε άλλες έρευνες) και το ποσοστό των δημοσιεύσεων του πανεπιστημίου που βρίσκεται στις πιο δημοφιλείς ετεροαναφορές παγκοσμίως, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάσσεται στο νούμερο 147 ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.


 
«Είμαι πραγματικά πολύ περήφανη γιατί διαχρονικά το Πανεπιστήμιο Frederick έχει θέσει ως στόχο την ποιότητα σπουδών, συνεχίζοντας  τη δράση του με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές, στους γονείς, στην πολιτεία και στην κοινωνία. Το Πανεπιστήμιο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, καταφέρνοντας να διακριθεί περισσότερο, επιτελώντας την αποστολή του να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και παραγωγή νέας γνώσης μέσω της έρευνας και της διδασκαλίας», ανέφερε η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Νατάσσα Φρειδερίκου.
 


Καταλήγοντας, η κα. Φρειδερίκου είπε ότι και στα φετινά αποτελέσματα του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank αποτυπώνεται η διαχρονική δουλειά που γίνεται με σοβαρότητα και μεθοδικότητα στο Πανεπιστήμιό μας, με προσήλωση και ευθύνη, τοποθετώντας πάντα στο επίκεντρο της κάθε δράσης μας την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα πάντοτε προς όφελος των φοιτητών μας και του κοινωνικού συνόλου.ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 525 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top