Ο περιορισμός του χρόνου μπροστά στην τηλεόραση σε δύο ώρες ημερησίως μπορεί να εμποδίσει ή να καθυστερήσει προβλήματα στην υγεία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

 

Οι κίνδυνοι στην υγεία που συνδέονται με το χρόνο που περνάμε μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης, όπως καρκίνος ή καρδιαγγειακές παθήσεις, μειώνονταν στο ελάχιστο όταν η καθημερινή παρακολούθηση τηλεόρασης διαρκεί δύο ώρες ή λιγότερο.

 

Η μελέτη από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης βασίζεται σε δείγμα περίπου 500.000 συμμετεχόντων, ηλικίας από 37 έως 73 ετών και διενεργήθηκε για πάνω από 12 χρόνια, μεταξύ 2006 - 2018. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα υποδεικνύουν πως ο κίνδυνος έκθεσης για τους ενηλίκους μειώνεται. Αν όλοι οι συμμετέχοντες περιόριζαν το χρόνο μπροστά στην τηλεόραση σε δύο ώρες ημερησίως, δυνητικά το 5,6% όλων των θανάτων και το 7,97% των θανάτων από καρδιαγγειακές ασθένειες, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί ή καθυστερήσει. Όπως αναφέρεται, ως οθόνη δεν λογίζεται μόνο η τηλεοπτική, αλλά και του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή.

 

«Η έρευνά μας υποδεικνύει πως ο περιορισμός του τηλεοπτικού χρόνου μπορεί να επιβραδύνει ή να εμποδίσει τα προβλήματα υγείας. Ωστόσο, υπολείπεται πολλή δουλειά ακόμη έως ότου εκδόσουμε συστάσεις για το χρόνο μπροστά στην τηλεόραση» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Χαμίς Φόστερ του Ινστιτούτου Υγείας του πανεπιστημίου της Γλασκώβης.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα ανθυγιεινά σνακ και η χαμηλή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση συνδέονται με τον τηλεοπτικό χρόνο και την κακή υγεία.

 

Πηγή: www.lifo.gr
 

Διαβάστηκε 172 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top