Με πρωτοβουλία της κοινοτικής αστυνόμευσης των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος καθαρισμός στην παραλία του Lady’s Mile. Μαζί τους σε αυτό το δύσκολο έργο, κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιουλίου, ήταν μέλη της διοίκησης των Βάσεων, ο Δήμος Ύψωνα, η κοινότητα Ασώματου και οι Lion Ύψωνας Ηλιαχτίδα Κούριον.

 

Στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν και αρκετά μέλη της  η Ομάδας Διάσωση 1, όπου εκτός από την παροχή πρώτων βοηθειών, καθάρισαν την παραλία και τον βυθό. Αξίζει να αναφέρουμε πως τρία από τα μέλη της ομάδας και τρείς δύτες του Τμήματος Αλιείας, φόρεσαν τις κατάλληλες στολές και για 2 ώρες μάζευαν σκουπίδια.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

 

Εκεί, ήταν και αρκετά μέλη του Lets’ Make Cyprus Green, μιας πολυπολιτισμικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που στόχο έχει μια Κύπρο ομορφότερη και πιο πράσινη.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο Λοχίας του S.B.A. - Υπεύθυνος Τμήματος Κοινοτικής Αστυνόμευσης Λούκας Παναγιώτου, ανέφερε πως οι ΒΒ διοργανώνουν ετήσια καθαρισμό παραλιών και μάλιστα, κάθε χρόνο επιλέγουν διαφορετική περιοχή. Ο κ. Παναγιώτου τόνισε πως μετά λύπης του παρατηρεί πως χρόνο με τον χρόνο τα σκουπίδια αυξάνονται, υπογραμμίζοντας το πρόβλημα της καθαριότητας.

 

«Το περιβάλλον μας ανήκει, γι’ αυτό πρέπει να το διατηρούμε καθαρό και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μικροί και μεγάλοι» υπογράμμισε, ενώ στην συνέχεια μας είπε πως  οι ΒΒ ως προς την εξυπηρέτηση αυτού τον μεγάλου σκοπού διοργανώνουν διαλέξεις σε σχολεία, ώστε να διαπαιδαγωγηθούν τα παιδιά και να αγαπήσουν τον πλανήτη μας.

Διαβάστηκε 1012 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top