Το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου συμμετείχε στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Ανακύκλωσης για μαθητές και μαθήτριες ηλικίας μεταξύ 14-18 ετών, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MELTEMI και το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «ΑΚΤΗ», με την υποστήριξη του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο του οι μαθητές και μαθήτριες να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και να εισηγηθούν ιδέες αναφορικά με το θέμα των σκουπιδιών της θάλασσας δημιουργώντας ενδιαφέροντα και ελκυστικά έργα δημιουργικής ανακύκλωσης με βάση σκουπίδια της θάλασσας και ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Η μαθήτρια του Σχολείου Κορίνα Μιχαήλ του Γ31 συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό με την κατασκευή της “Green Land”.  Η μαθήτρια προσπάθησε να εντάξει τα σκουπίδια που βρήκε σε κοντινή παραλία και να τα επαναχρησιμοποιήσει για την κατασκευή ενός εναλλακτικού διακοσμητικού αντικειμένου, που δεν θα είναι ακριβό σε κόστος.  Μέσω της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων, έγινε κατορθωτή αφ’ ενός η κατασκευή ενός έργου τέχνης και αφ’ ετέρου η διατήρηση καθαρών παραλιών.

 

Τα έργα, που διακρίθηκαν στον εν λόγω διαγωνισμό, θα εκτεθούν στην τελική εκδήλωση του Προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Πάφου.

 

Η Διεύθυνση του Σχολείου συγχαίρει θερμά τη μαθήτρια και την καθηγήτριά της Χριστίνα Αριστοδήμου.

 

Διαβάστηκε 997 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top