Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο γιατρός του έκρινε σκόπιμη την υποβολή του σε «προληπτικές» εξετάσεις.

Ο 55χρονος κ. Τζόνσον είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό προ δέκα ημερών, αλλά εξακολουθεί να έχει συμπτώματα. Πιστεύεται πως ταλαιπωρείται ακόμα από υψηλό πυρετό και βήχα.

Βρετανικά δημοσιεύματα σήμερα αναφέρουν ότι τα συμπτώματα του πρωθυπουργού δεν έχουν επιδεινωθεί, αλλά ούτε έχουν υποχωρήσει, με τον υψηλό πυρετό ιδιαίτερα να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη πνευμονία.

Γιατροί που έχουν τοποθετηθεί δηλώνουν ότι πιθανότατα ο πρωθυπουργός θα έχει υποβληθεί σε ηλεκτροκαρδιογράφημα, σε αιματολογικές εξετάσεις και σε αξονική θώρακος και πνευμόνων, για να αξιολογηθεί η συνολική κατάσταση του οργανισμού του.

Σύμφωνα με τους Times, ο κ. Τζόνσον οδηγήθηκε -όχι με ασθενοφόρο- στο νοσοκομείο St Thomas’, απέναντι από το κοινοβούλιο, όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο.

Εν μέσω δημοσιευμάτων που διερωτώνται πώς ο πρωθυπουργός μπορεί να συνεχίσει να συντονίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας από το νοσοκομείο, αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ επιμένουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει  επικεφαλής της όλης επιχείρησης.

Πάντως της σημερινής πρωινής κυβερνητικής σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης της λεγόμενης επιτροπής C-19 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προΐσταται ο Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θα παραμείνει στο νοσοκομείο για όσο κρίνουν απαραίτητο οι γιατροί.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΑΧΡ)

Διαβάστηκε 929 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top