Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) της Remedica βασίζεται στο όραμα και την αποστολή της που επικεντρώνονται στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων ανά το παγκόσμιο μέσω της παροχής ποιοτικών, ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμακευτικών προϊόντων. Το περιβάλλον, οι ανθρώπινοι πόροι, η κοινωνία , η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία είναι οι πέντε κεντρικοί πυλώνες από τους οποίους η Remedica συνθέτει το πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

 

Η Remedica παίρνει από την Κοινωνία αλλά και επιστρέφει στην Κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο και συνυπολογίζοντας τις σκληρές και δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας θα δοθούν ως δωρεά προς το Δημόσιο τα ακόλουθα:

  • 10 αναπνευστήρες (αναμένονται να παραληφθούν τον Απρίλιο)
  • 500.000 χειρουργικές μάσκες για να δοθούν στο ιατρικό προσωπικό, τους νοσηλευτές και όποιους άλλους κρίνει αναγκαίο το Κράτος (αναμένονται να παραληφθούν τον Απρίλιο)
  • Το φάρμακο χλωροκίνη, που με βάση τις διάφορες μελέτες που έχουν διενεργηθεί και ανακοινωθεί αποτελεί ένα από τα φάρμακα που μπορεί να θεραπεύσει ασθενείς από τον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι, η εταιρεία Remedica θα χορηγεί στο Κράτος το φάρμακο αυτό δωρεάν και με όσες ποσότητες αυτό κρίνει μέχρι και την τελική εξάντληση του αποθέματος. Κρίνεται ότι το συγκεκριμένο απόθεμα είναι αρκετά ικανοποιητικό για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν γίνεται αυτός ο ιός.

“Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία και υπομονή. Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό”, αναφέρε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας, Δρ Μιχάλης Νεοπτολέμου.

Αξίζει να σημειώθεί πως στη διαδικασία μελέτης φαρμάκου και συγκεκριμένα της χλωροκίνης, που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι και παρουσιάζει ενδείξεις αποτελεσματικότητας απέναντι στον κορωνοϊό, βρίσκεται η Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το μέλος της και Καθηγητή Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρο Καραγιάννη.

 

Διαβάστηκε 15375 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top