Οι λαϊκές παροιμίες είναι γεμάτες σοφία και νόημα. Μια από αυτές είναι το «όποιος καεί με το χυλό φυσά και το γιαούρτι». Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη Λεμεσό μετά το «ρεζίλεμα» (φράση δημοτικού συμβούλου), μέσα του Οκτώβρη, με τις ζικ-ζακ ποδηλατολωρίδες στην ανατολική πλευρά του Νέου Λιμανιού και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αυτή την φορά, τα διαδικτυακά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια φωτογραφία η οποία είχε την λεζάντα, «οι υπάλληλοι που ανέλαβαν τον σχεδιασμό της διπλής κίτρινης γραμμής σε δρόμο της Αγίας Φύλας, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο το οποίο χρησιμοποίησαν στον κόκκινο ποδηλατόδρομο, σχεδιάζοντας την κίτρινη γραμμή πάνω από την μπάρα της εισόδου χώρου στάθμευσης».

 

Αληθινή φωτογραφία ή φωτομοντάζ;

Η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, μετά από έρευνα, εντόπισε το επίμαχο σημείο και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον δρόμο της Πρώτης Απριλίου στην περιοχή της Αγίας Φύλας. Ο εν λόγω δρόμος, αν και ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λεμεσού είναι ευθύνη των Δημοσίων Έργων. Μετά από επικοινωνία μας με τον Επαρχιακό Μηχανικό του Τμήματος Δημοσίων Έργων Θράσο Αφαμή μας επιβεβαιώθηκε ότι όντως πρόκειται για αληθινή φωτογραφία αλλά…παραπλανητική.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η υφιστάμενη οριζόντια σήμανση δηλαδή οι διπλές γραμμές (που βλέπουμε στην φωτογραφία) προϋπήρχαν εδώ και χρόνια. «Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν τα συνεργεία των Δημοσίων έργων συντήρηση και επαναβαφή των γραμμών όλου του δρόμου», είπε. «Οι γραμμές καθορίζουν τα όρια των λωρίδων διακίνησης σε κάθε κατεύθυνση. Στην συγκεκριμένη, επίσης, περίπτωση διαμορφώνει και την σήμανση της συμβολής με την πάροδο Φιλοσόφου Λαπίθη. Στην συνέχεια ο κ. Αφάμης τόνισε ότι «για να καθοριστεί ο χώρος, θα γίνει εγκάρσια κίτρινη διαγράμμιση μεταξύ της διπλής κίτρινης γραμμής και του κρασπέδου. Είναι πρακτική που τηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις». «Δεν έγινε κάποιο λάθος ή κακοτεχνία αλλά είναι στα πλαίσια της εύρυθμης κυκλοφοριακής διαχείρισης. Αν προσέξετε, υπάρχουν και σε άλλα σημεία της οδού Πρώτης Απριλίου», συμπλήρωσε.

 

Συντήρηση πεζοδρομίων

Στην ερώτηση μας για την «άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα πεζοδρόμια του συγκεκριμένου δρόμου», ο κ. Αφάμη μας υπογράμμισε ότι «υπάρχει πρόγραμμα συντήρησης των πεζοδρομίων. Το κονδύλι που απαιτείται για όλους τους δρόμους που είναι υπό την ευθύνη των Δημοσίων Έργων και μπαίνουν προτεραιότητες».

 

Τετάρτη τα αποτελέσματα της έρευνας για τον…ποδηλατόδρομο

Η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, μίλησε με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας που διέταξε για τα πρόσφατα σοβαρά λάθη στις εργασίες κατασκευής ποδηλατοδρόμων στην ανατολική πλευρά του Νέου Λιμανιού. Ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι, την Τετάρτη, θα έχει τα αποτελέσματα της έρευνα και από κει και πέρα θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Λεμεσού, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας απασχόλησαν τους δημότες της Λεμεσού στα μέσα μαζικής δικτύωσης, με ανακοίνωση του ανέφερε ότι «ο Δήμος Λεμεσού θα προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε τα κατασκευαστικά λάθη να αποκατασταθούν πριν να δοθεί σε χρήση ο ποδηλατόδρομος» και παράλληλα προειδοποιούσε τους ποδηλάτες ότι μέχρι να «ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Δήμο», δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται.

Διαβάστηκε 12095 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top