Παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου "ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ" και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

 

Το έργο, αφορά στην τοποθέτηση 40 οθονών σε αστικά λεωφορεία της Λεμεσού, τη δημιουργία Κέντρου Ελέγχου στην ΕΤΑΛ και την εγκατάσταση πυλώνων ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε στάσεις, στο λιμάνι Λεμεσού, όπου παρουσιάστηκε σε διάσκεψη Τύπου, στο ΕΒΕ Λεμεσού.


mesa1

 

Συγκεκριμένα θα γίνει εγκατάσταση συστήματος πληροφορικής που διαχειρίζεται και δημιουργεί όλο το υλικό που παρουσιάζεται κατά μήκος και κατά τη διάρκεια κάθε διαδρομής, 40 έξυπνες στάσεις πληροφόρησης με σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό σχεδιασμό, που τροφοδοτούνται ενεργειακά με ηλιακούς συλλέκτες και παρέχουν πληροφόρηση για την άφιξη λεωφορείων σε κάθε στάση, τόσο οπτικά όσο και ηχητικά, για την πληροφόρηση και των ΑμεΑ.


Στον χαιρετισμό της, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως «οφείλουμε και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα υπερσύγχρονο, λειτουργικό και εύχρηστο για το κοινό σύστημα δημόσιων μεταφορών».

 

mesa

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Επιπρόσθετα, τόνισε πως «η συμφωνία αναδεικνύει την πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών για έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας φορέων που έχουν το ίδιο όραμα και σκοπό με εμάς και που αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και των δημόσιων συγκοινωνιών γενικότερα».


Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ Τώνης Αντωνίου με τη σειρά του, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι οθόνες που άρχισαν να τοποθετούνται στα λεωφορεία, θα προβάλλουν προωθητικά βίντεο της Λεμεσού και τουριστικές πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες εκδηλώσεις της πόλης και τα σημεία αναφοράς στην κάθε περιοχή.


«Φιλοδοξία μας είναι να εγκαταστήσουμε οθόνες και στα ξενοδοχεία και στην αίθουσα επιβατών του λιμανιού Λεμεσού και στα αεροδρόμια», συμπλήρωσε.

Διαβάστηκε 802 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top