Αναδημοσίευση από "Πολίτη" - Χριστόφορος Νέστορος

 

Οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο ηλικιωμένης Γερμανίδας, μόνιμου κάτοικου Κύπρου, ανεκτέλεστη παραμένει η διαθήκη της με την οποία άφηνε ως κληρονομιά το σπίτι της στο Κολοσσι το οποίο είναι κτισμένο σε οικόπεδο χιλίων τετραγωνικών μέτρων και άλλα περιουσιακά της στοιχεία, σε ευαγή ιδρύματα. Συγκεκριμένα, στη διαθήκη της, η Γερμανίδα άφηνε το ένα τρίτο μερίδιο του σπιτιού της στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου νοσοκομείου, το άλλο ένα τρίτο στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο – Τμήμα Λεμεσού και το άλλο ένα τρίτο, στο Ίδρυμα Ελπίδα για τα παιδιά με καρκίνο. Επίσης άφηνε το χρηματικό ποσό των 131 χιλιάδων ευρώ στο Παιδοογκολογικό του Μακαρείου.

 

Ως εκτελεστή της διαθήκης είχε οριστεί τότε συγκεκριμένος δικηγόρος. Οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο της δωρήτριας ωστόσο, τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη διαθήκη παραμένουν αναξιοποίητά και το σπίτι-έπαυλη στο Κολόσσι, αφήνεται να ρημάζει. Ο «Π» επικοινώνησε για το θέμα με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο απάντησε ότι έχει αποταθεί στον γενικό εισαγγελέα, για οδηγίες. Παράλληλα έγινε εκτίμηση της ακίνητης περιουσίας, η αξία της οποίας σε τιμές του 2009 υπολογίστηκε σε 416 χιλιάδες ευρώ.

 

Το σπίτι όπως μας επισημάνθηκε θα πωληθεί και τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν, θα δοθούν στους δικαιούχους. Παράλληλα, υπάρχει σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία στο δικαστήριο από τον εκτελεστή της διαθήκης, η οποία με όλα τα γραφειοκρατικά θέματα που προκύπτουν, κινείται βραδέως.

Διαβάστηκε 288 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top