Για την σημαντικότητα της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου μίλησε στα γραφεία της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Τ. Γεωργίου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρόκειται για ένα δικαιολογημένο αίτημα που η ίδια η ζωή επιβάλλει και το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα.
 


Ο ίδιος, θεωρεί πως πρέπει να γίνει μια συλλογική εκτίμηση και αξιολόγηση των δεδομένων, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο πάρκο που θα μπορεί να συνδυάζει χρήσεις για παιδιά, αλλά και να μπορούν να απολαύσουν όλοι οι πολίτες της μείζονος Λεμεσού.Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στην παρούσα φάση η πόλη μας, από την περιοχή της Μαρίνας, μέχρι τα Πολεμίδια συνδέεται με το Γραμμικό Πάρκο κατά μήκος του ποταμού Γαρύλλη, το Βερεγγάρια μπορεί να αποτελέσει προέκτασή του.

 

 


Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, δεδομένου ότι υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά, πιστεύει πως πρόκειται για ένα χώρο που πρέπει να αξιοποιηθεί και τονίζει ότι στο τοπικό σχέδιο περιλαμβάνεται και ένας τεράστιος χώρος πρασίνου για να λειτουργήσει ως Μητροπολιτικό Πάρκο.

 


Τέλος, ο ίδιος συμμερίζεται το όραμα πολλών συμπολιτών μας για την άμεση δημιουργία του και στην ερώτηση μας τι πρόκειται να κάνει από δω και πέρα για να προχωρήσει το έργο ανέφερε ότι θα πιέσει σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει πολύ σοβαρά το συγκεκριμένο έργο.

 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο γκρουπ Η ΛΕΜΕΣΟΣ, δεκάδες πολίτες υποστηρίζουν την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός μεγάλου πνεύμονα πρασίνου, ενός Μητροπολιτικού Πάρκου που να καλύπτει ολόκληρη τη πόλη μας και θα αποτελεί πηγή όασης και ξεκούρασης από τα άγχη της καθημερινότητας.

Διαβάστηκε 329 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top