Υπουργός Δικαιοσύνης: Το μήνυμα του 1821 καθοδηγεί τους δικούς μας αγώνες

 

Με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και εωθινό στους δρόμους από τη Φιλαρμονική του Λανιτείου και την μπάντα κρουστών Προσκόπων και Οδηγών,  άρχισαν οι εορτασμοί στη Λεμεσό για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

 

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου παιάνιζε η Φιλαρμονική του Λανιτείου και αποδόθηκαν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, ενώ η πανηγυρική δοξολογία, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής πανεπιστημίου Δρ. Ανδρέας Μάνος.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία και κατάθεση στεφάνων από επισήμους, παλαιούς πολεμιστές, κόμματα και οργανώσεις με απόδοση τιμών από τμήμα της Ε.Φ. με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου.

 

«Παρά την πολύχρονη σκλαβιά, ο Έλληνας κατάφερε μέσα από τα σωστά μηνύματα να κερδίσει, με αγώνες, με θυσίες, με επιμονή, την ανεξαρτησία του και αυτό το μήνυμα καθοδηγεί τους δικούς μας αγώνες για τη σωτηρία της πατρίδας μας».

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook (δεύτερο άλμπουμ)

 

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στη Λεμεσό, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, προσθέτοντας ότι «με λαμπρότητα ο απανταχού Ελληνισμός τιμά την εθνική παλιγγενεσία, την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα του 1821».

 

Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ' στις 11:45. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, φοιτητές και φοιτήτριες Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης, Οδηγοί Πρόσκοποι, η Πολιτική Άμυνα καθώς και τμήματα της Εθνικής Φρουράς.


Στις 18.00 πραγματοποιήθηκε  η υποστολή της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και ακολούθησε λαμπαδηφορία από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών.

Διαβάστηκε 566 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top