Η τυπογραφία στη ζωή μας

 laoguuur021214-1.jpg

Το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξένησε σε μια διήμερη εκδήλωση, στις 28 και 29 Νοεμβρίου δύο σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Τυπογραφίας, τους καταξιωμένους γραφίστες και τυπογραφικούς σχεδιαστές Παναγιώτη Χαρατζόπουλο και Γιάννη Καρλόπουλο.
Το τυπογραφικό διήμερο, διοργανώθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Γραφιστική Επικοινωνία, με την υποστήριξη του Ερευνητικού Εργαστηρίου για τη Γλώσσα και τη Γραφιστική Επικοινωνία, του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, με σκοπό να αναδείξει συγκεκριμένες πτυχές της γραφιστικής, να εκθέσει τους φοιτητές αλλά και το ευρύτερο κοινό σε δημιουργικά ερεθίσματα και να τους φέρει σε επαφή με την καλλιτεχνική παραγωγή και τη σημασία του Τυπογραφικού σχεδιασμού. Η συμβολή και τα επιτεύγματα της Τυπογραφίας στον πολιτισμό και την ανθρωπότητα, είναι υψίστης σημασίας σε σχέση με τη βαρύτητα που της αποδίδεται στην καθημερινότητα, στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην πλειοψηφία των οπτικών μηνυμάτων που μας περιβάλλουν.

Εντατικό εργαστήρι τυπογραφικού σχεδιασμού
Οι φοιτητές, εκτός από τις ανοιχτές διαλέξεις της Παρασκευής με θέμα «Το αλφαβητάρι ενός σχεδιαστή–Παρελθόν, παρόν και μέλλον/Μέλλον, παρόν και παρελθόν», είχαν τη σπάνια, για τα δεδομένα του τόπου μας, ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο ένα εντατικό εργαστήριο τυπογραφικού σχεδιασμού, από τα μόνιμα μέλη του σχήματος «Ελληνική Ψηφιακή Τυποθήκη, Fonts.gr», που δραστηριοποιείται τόσο στην Ελληνική όσο και στη Διεθνή αγορά, και έχει ως στόχο τον εμπλουτισμό και την ανανέωση της ελληνικής τυπογραφίας.
Κατά τη διάρκεια του Τυπογραφικού διήμερου, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πολύ διασκεδαστική τυπογραφική διαδρομή, με ιστορικές υπομνήσεις και αναφορές σε κορυφαίους σχεδιαστές της εποχής μας, περιηγήθηκαν στα ερεθίσματα και τις πηγές έμπνευσης των τυπογραφικών δημιουργών και απέσπασαν πολύτιμα μυστικά για την καλλιγραφία και το σχεδιασμό τυπογραφικών χαρακτήρων.

Διαβάστηκε 641 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top