A+ R A-
22 March 2018

Thursday, 15 June 2017 08:52

Φιλανθρωπικό πανηγύρι σύζευξης τεχνών «Η Χαρά Της Ζωής»

Στο πλαίσιο των δράσεων του για προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού μέσω των Τεχνών, ο Κυπριακός Οργανισμός Εκπαίδευσης μέσω των Τεχνών (Κ.Ο.Ε.Τ.), σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Η χαρά της ζωής». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, στις 6:00-9:00 μ.μ., στην Πλατεία του Κάστρου Λεμεσού, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Μουσικής.

 

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εκπαίδευσης μέσω των Τεχνών (Κ.Ο.Ε.Τ.) είναι μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ως πολιτιστικός φορέας, συμμετέχει ενεργά στα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια που αφορούν τις τέχνες στην εκπαίδευση, ενώ διοργανώνει και προσφέρει σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια σε παιδιά και ενήλικες.

 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση - ύμνος στη χαρά είναι ένα τρίωρο πανηγύρι τεχνών.

Μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν στις δραστηριότητες που θα προσφέρονται από εθελοντές και μέλη του οργανισμού και αφορούν τη ζωγραφική, το χορό και το τραγούδι. Επαγγελματίας DJ θα πλαισιώνει με τη μουσική του την όλη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμμετέχουν χορωδίες και σχολές χορού από την επαρχία Λεμεσού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Οργανισμός μας θα παρουσιάσει το τραγούδι «Ζήσε» το οποίο έχει γραφτεί ειδικά για τον σκοπό αυτό από τις Ειρήνη Κακογιάννη (μουσική και ενορχήστρωση) και Έλενα Σάββα (στίχοι) και έχει χορογραφηθεί από τη Μαρία Λουκά. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τη χορογραφία, και να ενωθούν για να χορέψουν όλοι μαζί στον ρυθμό του τραγουδιού, το οποίο θα αντηχεί σε όλη την πλατεία του Κάστρου.

 

Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στη διάρκειά της θα γίνει συλλογή χρημάτων για να βοηθηθεί ένα δεκάχρονο κοριτσάκι από τη Λεμεσό που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα και που θέλει να μπορέσει κάποια στιγμή να περπατήσει και να χορέψει.

 

Είναι σημαντικό να αξιοποιείται το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού για τη διοργάνωση τέτοιων συμμετοχικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, γιατί παρέχεται η δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να ενημερωθεί και να συμμετέχει στη δράση. Τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν παράλληλα το κοινωνικό πρόσωπο της πόλης μας, προάγοντας με έμπρακτο τρόπο τις αξίες του εθελοντισμού και του πολιτισμού, μέσα από την ενεργό ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών.


h-xara-tis-zwhs-15617.jpg

 

Read 859 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χριστόδουλου Σώζου

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χριστόδουλου Σώζου

Στο Δήμο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4...

2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στη Λεμεσό

2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στη Λεμεσό

Μια διήμερη γιορτή αφιερωμένη σε όσους -μικρούς και μεγάλους- αγαπούν το κουκλοθέατρο διοργανώνει η ομάδα κουκλοθέατρου «ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες» στις 17...

Στο Λανίτειο Θέατρο το γνωστό και αγαπητό βιβλίο "Το Δέντρο που Έδινε"

Στο Λανίτειο Θέατρο το γνωστό και αγαπητό βιβλίο "Το Δέντρο που Έδινε"

Στο Λανίτειο Θέατρο Λεμεσού φιλοξενείται για 3 παραστάσεις η θεατρική διασκευή του βιβλίου «Το Δέντρο που Έδινε», που πραγματεύεται την...