A+ R A-
22 March 2018

Friday, 09 January 2015 08:43

Άνθρωποι των γραμμάτων στην Κύπρο καταδικάζουν την επίθεση στο Παρίσι

Εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν τη στυγερή δολοφονία 12 ανθρώπων

paφξφξφξξφrisi.jpg

Οι άνθρωποι των γραμμάτων της Κύπρου εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν τη στυγερή δολοφονία 12 ανθρώπων κατά την επίθεση στις εγκαταστάσεις του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών και οι δημοσιογράφοι της Κύπρου, θεωρούν ότι η τρομοκρατική επίθεση ενάντια στο συγκεκριμένο περιοδικό δεν συνιστά απλά και μόνο δολοφονική ενέργεια κατά της ζωής, αλλά και επίθεση εναντίον της ελευθερίας της γνώμης και των αρχών της Δημοκρατίας. Τέτοιου είδους εγκλήματα δεν είναι νοητό να βρίσκουν έρεισμα ή δικαιολογία από οποιαδήποτε θρησκεία, ιδεολογία ή πεποίθηση.

 

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, σε ανακοίνωση της, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και στις δημοσιογραφικές ενώσεις της Γαλλίας. Ταυτόχρονα, ενώνει τη φωνή της με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και ζητά την ταχεία και πλήρη εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος, με κατάληξη την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

 

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου, δια του Προέδρου της Γιώργου Μολέσκη, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι καταδικάζει τέτοιες πράξεις βίας.  Πιστεύουμε, σημείωσε ο κ. Μολέσκης, ότι η βία δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα δημιουργεί άλλα προβλήματα. "Μια τέτοια πράξη καταργεί τον πολιτισμό που έχει η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα, στρέφεται ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης, του λόγου, την οποία εμείς ως λογοτέχνες υπερασπιζόμαστε με όλη μας τη δύναμη", πρόσθεσε.

 

Τέτοιες πράξεις, συνέχισε, σπέρνουν το μίσος μεταξύ των θρησκειών και δημιουργούν αντιδράσεις, οι οποίες μπορούν να έχουν συνέπειες και να πληρώσουν και αθώοι, ως αποτέλεσμα του διαθρησκευτικού μίσους.

 

"Τα καταδικάζουμε και καλούμε όλον τον κόσμο να αντιληφθούν ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος και πρέπει να βρεθούν τρόποι να λύνονται τα προβλήματα μέσα από διάλογο και κυρίως να αναπτυχθεί το αίσθημα της ανεκτικότητας και αλληλοκατανόησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος", συμπλήρωσε.

 

Εξάλλου ο πνευματικός άνθρωπος, παλαίμαχος γελοιογράφος Γεώργιος Μαυρογέννης δήλωσε ότι "καταδικάζω οποιαδήποτε παρέμβαση στην ελευθεροτυπία".

Πηγή:ΚΥΠΕ

Read 431 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χριστόδουλου Σώζου

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χριστόδουλου Σώζου

Στο Δήμο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4...

2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στη Λεμεσό

2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στη Λεμεσό

Μια διήμερη γιορτή αφιερωμένη σε όσους -μικρούς και μεγάλους- αγαπούν το κουκλοθέατρο διοργανώνει η ομάδα κουκλοθέατρου «ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες» στις 17...

Στο Λανίτειο Θέατρο το γνωστό και αγαπητό βιβλίο "Το Δέντρο που Έδινε"

Στο Λανίτειο Θέατρο το γνωστό και αγαπητό βιβλίο "Το Δέντρο που Έδινε"

Στο Λανίτειο Θέατρο Λεμεσού φιλοξενείται για 3 παραστάσεις η θεατρική διασκευή του βιβλίου «Το Δέντρο που Έδινε», που πραγματεύεται την...